به گزارش روابط عمومی فرمانداری شمیرانات، حسین عسگریپور در حاشیه نشست مشترک با مجتبی ذاکریان فرماندار شهرستان و بهروز صداقتی معاون برنامهریزی مجموعه اظهار داشت: در این جلسه از دغدغههای فرماندار، اعتقاد وی به بحثهای مشارکت مردمی، وجود ظرفیتهای بالقوه شهرستان که نگاهی اعتباری نیست، و دیدگاه قابل تأملشان نسبت به جایگاه کمیته برنامهریزی مطلع و در مقابل گزارشی در خصوص اعتبارات و روند اعتباری از سال 1400 ارائه دادهایم.
کارشناس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران ادامه داد: طی این جلسه در خصوص مباحث مربوط به مقدمات تدوین برنامه هفتم توسعه، نقش شهرستانها در آن و ایجاد آمادگی در حوزه معاونت برنامهریزی در خصوص بررسی اولویتها با توجه به شناخت فرماندار و معاونت مذکور نسبت به منطقه تبادل نظر شد، تا در زمانی که چارچوبهای برنامه هفتم توسعه تدوین میشود، ظرفیتهای موجود را به بهترین شکل منعکس کنیم.
دبیر کمیته برنامهریزی شمیرانات گفت: طبق ماده 31 قانون احکام دائمی، وظایف رئیس جمهور در حوزه برنامهریزی و توسعه به شورای برنامهریزی و توسعه استان در راس آن استاندار و ذیل همان ماده، به فرمانداران تفویض میشود و نمایندگان سازمان مدیریت و برنامهریزی به عنوان دبیر، نقش راهبری کمیته برنامهدیزی را دارند. در همین راستا هدف ما این است، مسیر کمیته را در شمیرانات به شکلی رقم بزنیم که در صورت لزوم روندها را تغییر دهیم، اصلاح کنیم، و این کمیته را به جایگاه اصلی خودش که برنامهریزی و توسعه است برسانیم.
عسگریپور با تاکید بر اینکه تلاش ما شناسایی ظرفیتهاست، خاطدنشان کرد: ظرفیتهای قانونی را فراتر از آنچه در اعتبارات محدود، سقفهای تعیین شده و الزامات قانونی که طبق قانون بودجه برای استانها منظور میشود، روی میز میآوریم و دستگاههای شهرستانی باید مطالبهگری کنند.
وی افزود: در واقع مدیر شهرستانی ما از آنجایی که حکم خدمت گرفته است، باید آگاه و مسلط ظرفیتهای بودجهای در حوزه کاری خود را بشناسد و موظف است از اداره کل پیگیری کنند، و اداره کل نیز از دستگاه ملی تا آثار آن را در شهرستان ببینیم.
دبیر کمیته برنامهریزی شمیرانات یادآور شد: همچنین کارگروهی برای بررسی مباحث حقوقی جلب مشارکت عمومی در شهرستان تشکیل و مدعوین متخصص را دعوت میکنیم. چراکه باید به سمت و سویی حرکت کنیم که کمیته برنامهریزی را به حرکت در مسیر حل مشکلات مردم در کمترین زمان ببریم حتی اگر اینها خارج از چارچوبهای گذشته باشد.
عسگریپور گفت: در واقع اگر اشخاصی (ظرفیت مردمی) قصد مراجعه داشتند، کمیته برنامهریزی شمیرانات حلقه واسط بین دستگاه مجری و فردی که میخواهد مشارکت کند، میشود. علاوه بر این، تسهیلگری نیز خواهیم داشت. به طور مثال اگر قانون لازم است، کمیته برنامهریزی شهرستان پیشنهاد دهد به شورای استان و یا به شکل دیگر منعکس شود و به نتیجه برسد.
وی با اشاره به دبیری کمیته برنامهریزی شهرستان شمیرانات بیان داشت: قصد ما این است، در حد بضاعت خود کمک کنیم. اگر لازم باشد تعداد جلسات کمیته برنامهریزی را افزایش دهیم، نقش دستگاهها را پررنگتر کنیم، و حتی اگر مدیر شهرستانی امکان تصمیمگیری نداشت مدیرکل دستگاه را پای کار میآوریم، چراکه بایستی پاسخگوی مشکلات شهرستان باشند.
عسگریپور اظهار داشت: ما میدانیم در بسیاری از موارد، بحث اعتباری مطرح میشود (عدم اجرای کار به سبب نبود بودجه) لذا میخواهیم بستر آن را آماده کنیم تا با معرفی ظرفیتها به آنها کمک شود، چرا که مکرر به مشارکت عمومی و خصوصی هم تاکید شده و قوانین آن وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: اگر مقتضیاتی هم در حوزه دستگاههای نظارتی باشد، هماهنگیهای لازم برای حضور نماینده دستگاه مذکور آمده و نظرات خود را عنوان میکند؛ قصد ما هم اجرای امور خلاف قانون نیست، هدف انجام بهترین کار، در کمترین زمان، در راستای منافع مردم در قالب کمیته برنامهریزی است.
دبیر کمیتهبرنامهریزی شمیرانات با اشاره به اینکه موانع فقط اعتباری نیست، تاکید کرد: در برخی موارد با تقویت همافزایی، از بین بردن موازیکاری و هماهنگیهای لازم کار پیشروی خواهد داشت.
وی یکی دیگر از اهداف کمیته برنامهریزی شمیرانات را حرکت در راستای تحقق رشد اقتصادی دانست و گفت: قصد داریم سیاستها را از صرف مباحث اعتباری به سمت نقشپذیری به بخشهای دیگر از جمله بخش خصوصی سوق دهیم.
براساس این گزارش، پیش از این سلیمانی دبیر کمیته برنامهریزی شهرستان شمیرانات بود و اکنون عهدهدار مسئولیت معاونت سازمان برنامه و بودجه استان تهران است.